Tóth Gábor
| személyes | napló | zenesarok | hangszereim | zenekaraim | kritikáim | fórum | Diablo | Nekropédia |


HC NEKROMANTA I.


Xinaf_Beckett névre keresztelt karakterem alapvetően a megszokott, jól bevált irányvonalat követte a fejlődés során. Bár mikor elkezdtem az örök dilemma előállt. Spear/Spirit vagy CE??? Az biztos volt, hogy skeleton summoner lesz, de a nagy döntést csak 60-ik szint környékén hoztam meg. Spear. Hiába. Megint nem volt szívem a CE-re nyomni a pontokat. Mellesleg azt tartottam szem előtt, hogy ha már HC, akkor dukál neki a csontpajzs, aminek a synergy-jei ugyanazok, mint a Spear/Spirit kettősnek.


< < < Diablo-s sarok

O O A nekromanta

O O Runolás

O O Csontváz idéző

O O Bonemancer

O O Poisoner

O O Reviver

O O Vérgólem-idéző

O O Hibrid nekró

O O Telemancer

O O Harcos nekró

O O Hardcore nekró I.

O O Hardcore nekró II.

O O Szerzők

A statokkal a következőt műveltem: Strength-et feltoltam százötig, majd a továbbiakban felhalmoztam 30 pontot talonba, hogy ha jó cucc jön, amit ki tudok használni, ne legyen az, hogy a Strength miatt nem jön fel rám. Dexterity maradt alapon, Energy 80-at kapott, a többi ment Vitality-be. Így ez utóbbi halálomig 260-on állt.

A további eseményeket nem tematikusan, hanem időrendben mesélném el, ahogyan a karakterem haladt előre a pályákon.
Idézetek Xinaf_Beckett naplójából:

"...Egész sokáig mentem Arctic set két darabjával 40% mf miatt..."

"...Normált pl8-ban arattam végig, csak Mephisto meg Diablo ment pl1-ben. Baal-nél elfelejtettem visszavenni...:-)
Clvl47 voltam, mikor Baalt eltiportam.
Night Radament előtt lettem 53-ik szintű.
Még normálon találtam meg a Gravespine Bone Wand-ot, ami halálomig a fegyverem volt.
Night Act I-en sikerült junikot gamble-eznem, igaz, hogy csak egy Manald Heal Ring-et. Nightmare-en Mephistonál ismét pl1 volt a leosztás, amit utólag úgy éreztem, felesleges volt, mert a csontik szabályosan kivégezték szegényt. Ez volt 62-ik szinten. Egy Blastbark Long War Bow-val ajándékozott meg, aminek nagyon örült Ormus..."

"...Night Act 4-et nagyon szeretem, mert ott megindul a csík ismét, mellesleg Tyrael hozzámvág két skillt. Egyedül a soul-ok tudnak kiakasztani, de azok is inkább Hellen. Különösebben Diablo sem erőltette meg magát a cuccokkal kapcsolatban. Az ötödik pályán ért az első halálközeli élmény. Egy Spectral Hit-es Demon Gremlin csapat okozott komoly ijedtséget, mikor metronómra egyszerre indítva küldtek felém egy-egy lövedéket, mind ahányan voltak. Na ekkor döntöttem úgy, hogy az ilyen csapatokat minél hamarabb be kell daráltatni a kiszolgáló személyzetemmel, ezért innentől már pl1-ben mentem tovább..."

"...Clvl70. Conqueror lettem. Igazság szerint ezzel teljesítettem azt, amit magamból kinéztem. Ettől a ponttól úgy voltam vele, hogy nem fogok bánkódni, ha meghalok, mert minden ez utáni szint ajándék..."


Szépen ki is találtam a skillek végső felállását:

Skeleton Mastery: 20
Raise Skeleton: 20
Bone Spear: 20
Bone Wall: 20
Átkok: középső sor kivételével mind 1
+ útvonalak.
Bone Prison: ami marad.
Aztán annyit mégis változott a dolog, hogy amikor 20-as lett a Bone Wall, utána nem a Prisont, hanem a Spiritet kezdtem tápolni. Tudom, megkésve, de ennyi szépséghiba belefér Álmaimban megjelent a 99-ik szintű Guardian Xinaf_Beckett, amint váltogatva megy a brutál Spear/Spirit párossal...:-)..."

(Brutál kombó lehet, egyszer csinálok egy ilyent!)
"...Jött egy kis runolgatás Tristramban 225% mf-fel. Act 1-en valami jelentéktelen kis maszat elhajított egy Rite of Passage Demonhide Boots-t. Ekkoriban Gamble-ben szinte az összes pénzemet Chain Gloves-ekre lövöm el...:-D
Andariel nem jelentett problémát..."

"...Az első vészkilépésre Arcane Sanctuary-ban volt szükség, a teleportos oldalon. No comment. Az tuti halál lett volna.
Duriel gyilkolása közben egyszer vissza kellett menni a kísérőmért, egyébként ott sem volt fennakadás.
Mephisto olyan sebességgel halt meg, hogy el sem akartam hinni. Egy normál junik, meg egy rare hydraskull került a földre, majd az árushoz..."

"...A negyedik pályán a Soulok miatt párszor ki-be lépegettem. A Chaos Sanctuary-nál kimondottan idegesítő volt átszenvedni magam az Oblikon és az Iron Maiden-jükön... Nem hat rájuk az Attract sem. Csodás..."

"...Act V-ben meglepően könnyedén vettem a kanyarokat, mindaddig, amíg nem találkoztam szembe a Crystalline Passage Immun to Physical Lordjaival. Ez még nem tett volna be, mert valahogy el-csetlettem-botlottam a Frozen Riverig, de mikor oda leérve egy Soul banda, a már fentiekben vázolt „egyszerre tüzeléssel” a kisérőtől kezdve az összes csontit leültette, kiléptem, és úgy döntöttem, hogy pár napig a barbár fensík szépségeit csak Harrogath egyik fogadójának ablakából szemlélem. Éreztem, hogy ha nem akarok a cél előtt elbukni, akkor pár nap pihenőre van szükségem.
Mikor ismét elővettem rettentő erőtől duzzadó pálcámat, egészen gyorsan eljutottam az Anciets Way-ig. Sőt, ott még pl2-re is állítottam a játékot, és ismét felpakoltam az mf-es gúnyát magamra. Aztán Arreat Summit-on fel a brutál cuccot, és hatalmas arccal irány a barbiknak..."

"...már pontosan nem emlékszem, hogy mi volt a baj, és arra sem, hogy fájt-e... Conviction rémlik. Az is, hogy Korlic már alig élt. Hanem a Whirlwind nevű csodát egy életre megtanultam tisztelni..."

Talic volt, ki megállította a sikersorozatot... 82-ik szinten, egy lépésre a Guardian-é váláshoz elhunyt Conqueror Xinaf_Beckett. Élvezetes, jó volt vele a játék, pont olyan, mint amire számítottam (meg ahogy már ismertem régről a bone-summonert).
Érdekességként, de talán nem meglepetésként hathat az a tény, hogy Nihlathakot mindhárom nehézségi szinten kihagytam...:-)


Pár szó a taktikámról...

Alapvetően az átkai miatt szeretem a nekrót. Éppen ezért törekszem arra, hogy a legtöbb átokra tegyek pontot. De hogyan, és mikor érdemes használni őket? És milyen taktikát követve? Lássuk tehát, hogy egy csak nekroskeletonokat használó karakter hogy oldja meg a különböző helyzeteket!
A többi átoktól kicsit eltérő skill az Attract. Nem lehet mással felülírni. Használata éppen ezért mindig javallott. Oblivion Night-okra azonban nem hat!

Átlag monszterek, átlagos csapat: Amplify Damage tökéletesen elég.

Csontvázak: Jól jöhet a Life Tap, a kísérő megsegítésére, mivel ezektől a lényektől alapból nem tudunk életet lopni sima Life Stolen-nel.

Nagyot sebző, kis élettel bíró dögök: mivel kicsi az életük, de nagyot ütnek, érdemesebb a Decrepify-vel megszórni őket. Így sebzésük és sebességük lemegy a felére (mellesleg 50%-kal megugrik még a trógereink fizikai sebzése). Lehet ilyen egy Izomból bevadult Invader csapat a második act-on.

Gyors monszterek: Ilyen például egy Flayer csapat, Fanaticism aurával, esetleg az ugrabugra Lurkerek. Egyértelműen Decrepify a megoldás. Vagy, ha az sem elég, jöhet Dim Vision vagy a mindig beválló Attract. Ha minden húr szakad, ott a Terror...:-)))

Kis sebzésű, nagy életerővel (vagy fizikai rezisztanciával) rendelkező monszterek: Mivel a sebzésüktől nem kell félnünk, cél a követőink sebzésének a feltornászása, amire az Amplify Damage a legcélszerűbb. Effélék pl.: Devourer, Ghostly (fizikai rezisztancia) szörnyek.

Immun to Physical lények: Hát itt többféle út is választható. Amennyiben vannak mágusaink, el lehet szórakozni Lower Resisttel, meg Bone Wall-lal, de ugyanilyen ütős, ha simán Amplify Damage-t plusz necroskeletonokat használunk. Bár az én emlékezetemben szerepel olyan eset, hogy az Amplify Damage NEM vette le az Immun to Physical tulajdonságot.

Íjászok, távolsági lövedékkel manipuláló ellenfelek: A gyakorlatilag minden esetben használható Attract talán itt lehet a legszükségesebb! Amíg egymással vannak elfoglalva az opponensek, azalatt a kísérőink simán beszivárognak, amúgy is lazára vett soraik közé, és mire felocsúdnak, már kapják is az áldást.

Általánosan használható átkok: Ha valakinek nincs Attract-ja, mert sajnálja rá a pontot Hasonló hatást biztosít a Dim Vision, annyi különbséggel, hogy ilyenkor párbaj helyett csak bambulnak a dögök.

Sajnos (vagy hálistennek...:-) vannak a játékban olyan ellenfelek, amelyeknek a felbukkanása esetén a hardcore karakter jobban teszi, ha azonnal kilép. Ilyenek pl. a Crystalline passage-ben megjelenő Immun to Physical Lordok, valamint a több helyen is fellelhető Soul-ok, a csodálatos villámsebzésükkel. Szintén jobb kilépni egy az Arcane Sanctuary-ban ránk rohanó Ghost csapat láttán, mivel manőverezni nemigen fogunk tudni.

Szeretném megköszönni, hogy ilyen sokan jelentkeztetek, és, hogy a karaktereitekről adott információkkal segítettétek ezen leírás elkészültét. Nem hittem volna az elején, hogy ekkora siker lesz ez a verseny.
Nagyon jól éreztem magam... Remélem, ti is!

2005.09.19.
A leírást Beckett készítette 1.11 alatt.