Tóth Gábor
| személyes | napló | zenesarok | hangszereim | zenekaraim | kritikáim | fórum | Diablo | Nekropédia |


HOGYAN KERESSÜNK TÁRGYAKAT?

Elöljáróban:

Ez a rész most úgy is indulhatna, hogy "...tegyük fel, hogy brutálisan felöltöztetett magas szintű karakter vagy"...

A sereg összeszedése alap probléma. Ha van Call to Arms-od, először castolj magadra BC-t majd BO-t. Így kevesebb mana poti fog kelleni (nekem olyan kettő szokott). Használd pindle gardenjét, de vigyázz, miután elkezded feltámasztgatni az első csontvázakat, a kertben fekvő hullák nekiállnak feléledni. A meglévő csontvázakkal, csicskával és gólemmel viszont gyorsan össze lehet a többit is szedni. Ha már ott vagy alapon neki lehet menni Pindlenek. Vigyázat, elég sokszor FE, ilyenkor csak engedd, hogy a csontvázak menjenek oda hozzá, ne telézz rá. Ez a többi FE lényre is igaz. Elég sok épsége van, ez pl8ban azonnali halált jelent. Ha véletlenül felszedted a waypontot, és eltűnik a lejárat, az se baj. Irány act1 cold plains, aztán olyan 10 felkoncolt fallen után már lesz erőd a többi csontváz begyűjtésére. A run végén érdemes a játékból act4ben kilépni, ott a legközelebb a waypont. Esetleg act1 és ac5 is jó, act2 és act3 esetén elég sokat kell mászkálni.

< < < Diablo-s sarok

O O A nekromanta

O O Runolás

O O Csontváz idéző

O O Bonemancer

O O Poisoner

O O Reviver

O O Vérgólem-idéző

O O Hibrid nekró

O O Telemancer

O O Harcos nekró

O O Hardcore nekró I.

O O Hardcore nekró II.

O O SzerzőkAct1:

Mausoleum: zombik, csonti íjászok. Veszély nincs sok. Lvl85 area, tehát az unique és champion lények bármilyen tárgyat dobhatnak, de a többi is majdnem mindent. Buried grounds alatt található.

Countess: övé az egyik legjobb rune drop. Black Marsh alatt, egy pincerendszerben található. A felé vezető utat egyszerűen át lehet telézni. Körülötte corrupted rouge, fallen és specter csapatok lehetnek. Nem dob minden rúnát. Dobhat kulcsokat is.

The Pit 1-2: Nem keverendő össze a későbbi actek pitjeivel! Ez a Tamoe Highlands alatt található, legkönnyebben ide Outer Cloister és Black Marsh waypontokból lehet lejutni. Általában corrupted rouge közelharcosok és íjászok, fallenek és csontik lakják. Lvl85 area. Az act2 kincsesládája csak 67es szintű, de ha már úgyis ottvagy alapon érdemes kinyitni;>.

Andariel: Act1 actbossa, az utolsó wayponttól leeht elérni. Lefelé általában vámpírok, pókok, kutyafejűek, fallenek, lgtgömböket köpködő valamik és zombik laknak Ebből a negyedik szinten csak fallenek és zombik gyakoriak. Decrep neki, és teleport rá. Bul Katho gyűrűt ő dob a leggyakrabban. Annyira nem jó a dropja, de érdemes lenézni hozzá, nem egy kemény ellenfél.

The Secret Cow level: a bocipálya. Miután megölted Baalt, ha a tristamban fekvő wirt lábát a Rouges Encampmentben összetransmuteolod a kockában egy book of town portallal, akkor juthatsz ide. Csak tehenek vannak a pályán, rúnát, köveket elég szépen dobnak. Ha megölöd a Cow Kinget, többet nbem tudsz ide lejönni.

Act2:

Ancient tunels: lvl85 area. Zombik, múmiák, csontvázak. Lost city alatt van. Duriel: act2 actbossa. Igazából elég nehéz megtalálni, és még rosszul is dob. Nem éri meg runolni. Viszont elég egyszerű préda.

Act3:

Templomok: Kurast Causeway alatt mindkét templom, Upper Kurast alatt pedig az egyik templom lvl85 area. Általában pókokkal, jetikkel, corrupted rougeokkal, vámpírokkal és gloombatokkal vannak tele. Néha kicsit nagy lent a tumultus, de úgyis a mi seregünk lesz a nagyobb;>. Sewers lvl2: na, normál esetben itt nincs senki. Elég pici, a ládái nem kapják meg az ilvljét, és nehéz megtalálni. De lvl85ös, gondoltam megemlítem. High Council: Travincal fő palotájában vannak. A dropjuk általában csak gold, normálisat elég ritkán dobnak. Cserébe eléggé kemény ellenfelek. Nem ajánlom őket. Mephisto: Act3 actbossa. ugyan nem lvl85, de közkedvelt runok szempontjából, mert gyorsan megvan. Ugyan a nekró gyors run tekintetében az alap csapat-összerakási idő miatt nem a leggyorsabb, de érdemes lenézni többek között ide is. Durace of Hate 3mon lakik. A waypont Durace2őn van, itt undead stygian dollok, vámpírok, nagy bunkósok és múmiák laknak. A bunkósok elsőrendű közelharcosok, esetleg lefelé be lehet belőlük gyűjteni. Dollokra igyekezz ne ráteleportálni, eléggé csúnya vége lehet. Durace3mon vámpírok és councilok vannak, egy középen és egy-egy oldalt. Gyönyörűen át lehet köztük telézni, ha csak mefi kell. Decrep neki, aztán hajrá, nem fog sokáig tartani. Dropja akár egész jó is lehet, utána pedig a Portálon át irány Act4.

Act4:

Izual: Plains of Despairon lakik, néha eléggé el tud bújni. Hpja van rendesen, de más baj nincs vele. A forst nova támadása idegesítő. Környékén néha elég erős soulcsapatokba lehet botlani, ők keményebbek.

Hell Forge: miután kész a quested, magát a forget többször nem szedheted szét, viszont Hephaisto néha egész jó rúnákat is dob. River of Flamen található. Általában a környékén ördögök, maggotok, wile motherek, oblivon knightok, oblivon magik (ezek nem tudnak átkozni…), bunkós manuszok és finger magek laknak. Népsűrűség magas, hpjuk magas, revnek majdnem mind gyengék, ajánlott a teleport. Lvl85, de eléggé kellemetlen egy hely.

Chaos Sanctuary: lvl85. többek között itt lakik Diablo is. A River of Flame wayponttól északra található. Belül ördögök, oblivon knightok, oblivon magek (ezek már átkoznak is, többek között IM, decrep, life tap, weakness, lower resist, amplify damage átkokat) és finger magek vannak. Meg 5 kapcsoló, amiből háromnál unique csapat summonolódik. Grand Wizjer of Chaos (finger mage), Lord de Seis (oblivon mage oblivon knight minionokkal), és Infector of Souls (ördög). Ha mind az öt kapcsoló aktív, és mindhárom actboss halott, minden más lény meghal, és előjön Diablo. Elég nehéz runolni, sok figyelmet igényel.

Diablo: Ha eddig eljutottál, már nem lehet gond. Decrepet neki és várd meg, amíg a csontijaid szétkapják. Mindent dobhat Baalhez hasonlóan.

Act5:

Eldrich: Első wayponttól felfele álldogál. Egyszerű ellenfél, és nem dob rosszul. Lvl85ig érdemes őt runolni, pl8ban gyorsan lehet nála fejlődni.

Shenk: nincsenek minionjai, illetve vannak, de nem minősülnek minionnak. Blood Foothills végén álldogál, az első wayponttól lefele. Néha csontváz íjászok vannak a környékén, egyébként laza. Ha meghal, minden más is hal a környékén. Ha gyorsan kel sok rev (pl baalrunnál közvetlenül mielőtt Baalhez mész), érdemes őt támadni.

Tresh Socket: Nagydarab orrszarvűszerű lény, a 2. wayponttól a hegy felé, crystalline passage bejáratát őrzi. Kb úgy dob, mint Eldrich, de lényegesen nehezebb megtalálni.

Pindleskin: Miután kiszabadítod Anyát, nyit egy portált. Amikor lemész oda, az épület aulájában fog álldogálni. Elég gyakran FE. Ő se dob rosszul.

Driftern Cavern: ezis egy közkedvelt hely, jól dobó bossal. Ancients Wayről nyílik.

Ancientek: nem dobnak semmit. Cserébe kemények;>.

World Stone Keep 1-3: másnéven WSK. Lvl85 area. Lvl2őn általában démon impek, ice spawnok, greater ice spawnok, frenzied ice spawnok, frenzytaurok, soulok, claw viperek és másik lénybe wormot rakó valamik élnek. Néha kutyafejűek is. Harmadik szinten általában oblivon knightek, oblivon magek (tudnak átkozni), stygian furyk, lasherek, ice spawnok, démon impek, soulok vannak. Attól függően, hogy milyen összeállítást kapsz, a könnyűtől a nehézig terjed az átvitele.

Throne Room: WSK3 vezet ide. Lvl85. Stygian furyk, frenzytaurok, kutyafejűek, soulok, oblivon knightok, oblivon magek (tudnak átkozni), undead stygian dollok, négykezű kardos ipsék és vámpírok jellemzik. Ha túl közel megy a capatodból valaki Baalhez, arra decrepet dob. Ez főleg akkor kellemetlen, ha nincs fanaticism a csapat alatt. De olyankor se kellemes. Ha kiürül a Baal előtti rész, baal dobja az első csapatot.

Baal’s Minions: Az első csapat warped oneokból áll (kék fallenek, bossuk mindig FE). Különösebb bajt nem okoznak. A második az Achmel the Cursed vezette kutyafejű+csonti csoport. A mérgük elég kemény, és az összes csonti mágus, méghozzá coldos. Egyébként revnek nem rosszak;>. A fő probléma, hogy nagyon nem jönnek ki Baal decrep hatóköréből. Esetleg utána tp, ha lemérgezte volna a csicskád. A harmadik csapat councilokból áll, élükön Bartuccal. Tele rájuk és hajrá. Őket már ki lehet csalogatni a decrep hatóköréből. Ajánlott őket egyenként kiszedegetni, ha túl sok hydrát raknak le, akkor meg tele odébb. A negyedik csapat ördögökből áll, élükön Ventarral. Csalogasd őket ki, és veresd őket szét. Az ötödik csapat Lister, minionjai baal’s minions névre hallgatnak. Elég jól dob néha, és masszíve ad xpt. Ők elég erősek is lehetnek. De a decrep segít. Ha FE, vigyázz vele, bár rátelével azonnal nem lehet kinyírni;>. Ha meghaltad/elcsaltad őket is messze, Baal bemegy a portálba, és irány a Worldstone Chamber.

Baal: Mire ideérsz, valszeg nem marad reved. Illetve nem túl sok. Vagy Shenkhez érdemes elmenni egy körre (tp, le shenkhez, vissza wpn át, így megmarad a tpd), vagy act2ben palace cellar waypont környékén élnek nagy bunkósok, azok elég sokat tudnak gyorsítani a dolgon. Decrep vagy Amp, rátele és hajrá.