Tóth Gábor
| személyes | napló | zenesarok | hangszereim | zenekaraim | kritikáim | fórum | Diablo | Nekropédia |


A HIBRID NEKROMANTA

Fő erejét a csontvázak alkotják. Bossok ölésére a Bone Spirit/Spear-t használja plusszban.


< < < Diablo-s sarok

O O A nekromanta

O O Runolás

O O Csontváz idéző

O O Bonemancer

O O Poisoner

O O Reviver

O O Vérgólem-idéző

O O Hibrid nekró

O O Telemancer

O O Harcos nekró

O O Hardcore nekró I.

O O Hardcore nekró II.

O O Szerzők

Hibrid nekromanta

Patch 1.10 - 1.13.

PvM:+++++
PvP:+++++

Az összes nekromanta fejlesztés közül ez a kedvencem. Nagyon változatos vele a játékmenet, és viszonylag kevés a megkötés. Nemigen akad olyan helyzet, ahol ne állná meg a helyét. Ahol a csontváz idéző elakad, ott a hibrid előveszi a Spiritet és szétlövi a problémás opponenst.

Skeleton Mastery: 20
Raise Skeleton: 20
Bone Spirit: 20
Bone Wall: 20
Amplify Damage: 1
összes átok: 1
(kivéve: Lower Resist)
Bone Prison: 20
Bone Spear: 20


A karakter hasonlóan indul, mint a csontváz idéző, annyi kivétellel, hogy amint a szintünk engedi tegyünk egyet a Bone Spiritre. A bonernél a Speart favorizáltuk, itt a Spiritet.
Miért is?
A bonernél arra van szükség, hogy minél több hullát gyártsunk egyszerre a robbantáshoz, lévén, hogy egy robbantás nem robbantás. A hibridnél viszont nem lényeg a sok hulla, mert a csontihadsereg úgyis elvégzi a piszkos munkát. A hibrid tulajdonképpen csontváz idéző, azzal a plussza, hogy van egy skillje, amivel célzottan egy bizonyos monsztert tud támadni. Erre a célra pedig mind a sebzése, mind a célkövető tulajdonsága miatt a Spirit felel meg inkább.
Tehát amint tettünk egyet a Spiritre, akár el is felejthetjük egy kis időre. Csak akkor vegyük újra elő, mikor a csontvázak és a mesterség ki lett maxolva. Akkor viszont gőzerővel neki! Esetleg elvihetjük az átkoknál a jobboldali sort a Decrepify-ig, mert azért az jól jön néha.
Fontos megjegyezni, hogy a Lower MÁR nem hat a Spirit/Spear/Teeth hármasra, és mivel mágusunk sincs, ezért hagyjuk ki (kivéve, ha multizunk és szeretnénk a vazsiknál bevágódni...).

Ha az átkokkal megvagyunk (mindenre tettünk, amit tervbe vettünk), kezdjük el a Spirit turbózását. Sokan azt mondják, hogy summonernél a Spiritnek nincs értelme, így a hibrid nekró léte is megkérdőjelezhető. Ezt egészen egyszerűen azért nem értem, mert a számok magukért beszélnek. Egy kimaxolt Spirit két synergy-jével 1176-1276-ot sebez. Ez tényleg nem túl sok, de vegyük már figyelembe, hogy nincs delay-e, és hat rá a FCR!!! Mellesleg ez a sebzés +10 skill esetén 1833-1968. Nem ez a fő erőnk, hanem a hadsereg és az átkok. Ez a hab a tortán. Annak viszont brutális. Azt már csak mellesleg jegyzem meg, hogy ha a Speart választjuk mellé egyik synergy-nek, annak a sebzése +10 skill esetén 1439-1524. Cuki nem?

Ez idáig mind szép, csak most jön az, amit elvesztünk a vámon. A Spirit valóban szépet sebez, de éppen a delay hiánya (és az a tény, hogy 30-ik szinten 26,5 mana) okozza azt, hogy a hibrid nekró nincs meg alap Energy-vel. Ide bizony kell mana. Kedvenc karimnak (clvl89) 230-ig (!) felnyomtam az Energy-jét, és mostanra mondom azt, hogy már nemigen fogyasztom le a kék gömböt.

Nyilván észrevetted már, hogy szintén van egy különbség a boner és a hibrid között. A boner inkább Prisont használ, ez inkább Wall-t. Ez azért van, mert nem vicces a csontikat befalazni, hogy azután a félresikerült manőver után a dögök röhögve követőinken, egy frappáns kanyar után (amivel a prisonunkat kerülik ki), minket vegyenek üldözőbe. Ha boner, akkor prison, ha hibrid, akkor Wall. Aki nem ezt vallja, csináljon Spear helyett nyugodtan Prisont, és hasonlítsa össze a Wallal. Ezzel még nincs elrontva a karija, mellesleg annál nagyobbat véd majd a Bone Armorja, merthogy a Prison oda is synergy...

Ha még marad skillpontunk (amit max. az átkokról spórolhattunk le), tegyünk egyet a Clay Golem-be, esetleg a mesterségbe is. Megszállott defenzív beállítottságú játékosok tehetnek Summon Resistbe is, bár előre mondom, hogy nemigen lesz rá szükség.
Agyaggólem + Decrepify + jégsebzés = monszterek képregényszerű mozgása...

Mivel a hibridernek mindhárom skilltabra hasznos pakolni plussz skilleket, itt nyugodtan hajthatunk a full Trang szettre. Meg fogja hálálni magát. Az más kérdés, hogy Single-ben esélyünk nincs begyűjteni őket...:-)( Főleg az övet.

Játékstratégia:

Az alapfelállás hasonlít a csontváz idézőnél leírtakhoz, annyi különbséggel, hogy itt ritkábban fogjuk használni az átkokat, mert a Spirit besegít. Ahol az is kevésnek bizonyul, ott még mindig benyomhatunk egy hullarobbantást, hátha az ledönti a túl stabil ellenfeleket. A csontfal NAGYON jól jön pl. barlangokban, ahol nem szeretnénk, hogy lerohanjanak minket (Underground Passage, Claw Viper Temple, Crystalline Passage). Ezenkívül egy jótanács: használjátok az Attractot vagy a Confuse-et mert brutál jó! Őrületes kavarodást okoz az ellen soraiban, és ez nagyon nekrós...:-DDD!!!


Battle-Neten:
Strength: 50 körül
Dexterity: alap
Vitality: minél többet
Energy: 100 körül

Single-ben:
Strength: cuccokhoz (~100)
Dexterity: alap
Vitality: minél többet
Energy: 100-150

Ideális viselet hibrid nekrók számára:
- szögletes zárójelben a tárgyhoz szükséges Strength, illetve karakterszint -

Trang Oul's Avatar szett - +skillek, +mana, manareg, +life, frw, +allres, cbf, replenish life, damred, +strength, fcr, +def

vagy:

Homunculus Heirophant Trophy [58,42] - +skillek, allres, mana, manareg
Arm of King Leoric Tomb Wand [25,36] - +skillek, mana
(vagy Gravespine Bone Wand [-,20] - +skillek, mana, +strength)
Trang-Oul's Claws Heavy Bracers [58,45] - +skillek, fcr, cold res
Trang-Oul's Scales Chaos Armor [84,49] - +skillek, FRV
Harlequin Crest Shako [50,62] - +skillek, life, mana, damred, mf
Mara's Kaleidoscope Amulet [-,67] - +skillek, +attrib, allres
Stone of Jordan Ring [-,29] - +skillek, mana, manareg