Tóth Gábor
| személyes | napló | zenesarok | hangszereim | zenekaraim | kritikáim | fórum | Diablo | Nekropédia |


A VÉRGÓLEM IDÉZŐ

Harc közben a vérgólem visszasebzésekor keletkező életerő-elszívást használja. A visszasebzést Iron Maiden átokkal éri el.


< < < Diablo-s sarok

O O A nekromanta

O O Runolás

O O Csontváz idéző

O O Bonemancer

O O Poisoner

O O Reviver

O O Vérgólem-idéző

O O Hibrid nekró

O O Telemancer

O O Harcos nekró

O O Hardcore nekró I.

O O Hardcore nekró II.

O O Szerzők

Vérgólem idéző

Patch 1.00.

PvM:+++++
PvP:+++++

Ó igen!!! A régi Classic nekró! A verhetetlen, a mindenek feletti. Brutális a monszterek ellen, ügyesen használva pedig harcosként esélytelen ellene küzdeni duelben is. Varázslóval lehet egyedül zavarba hozni. Kár, hogy a legújabb peccsek alatt nem muzsikál jól. Egy-két elborult nekró rajongó szenved csak vele mostanában...

Blood Golem: 1
Iron Maiden: 20
Corpse Explosion: 20
Bone Spirit: 20
Summon Resist: 1
Summon Resist: 1
Összes Átok: 1
Bone Prison: 20


Amikor kijött a játék alapverziója volt pár próbálkozásom, a többi karakterrel, mire ráébredtem, hogy a nekró játékstílusa áll hozzám legközelebb. Főleg, mikor észrevettem, hogy ezzel a fejlesztéssel létrehozható, egy olyan karakter, ahol a monszterek saját magukat verik szét. "Én nem akartalak bántani, minek ütöttél meg?" - mondhatná a vérgólem idéző.
Kezdetnek tegyünk fel egy alap Diablo2-t! Semmi peccs, vagy ilyesmi! Ha Bnetezünk, akkor ott a Classic karakterek közé kell bemenni.
A vérgólemes nekró az egyik legkitekertebb logikával működő kombó, de simán megérthető, ha egy kicsit belegondolunk. Tegyük fel, hogy egy szörny közelít felénk! Élete legyen 100, sebzése 20! Mi történik, ha megüt minket? Nehéz kitalálni, hogy amennyiben betalál 20 lemegy az életünkből. És ha előtte megszórjuk egy slvl20 IM-el...? A huszadik szintre felnyomott Iron Maiden úgy működik, hogy a monszter a sebzésének a 625%-át kapja vissza. A fenti példában szereplő szerencsétlen ekkor 130-as sebzést szenved el, vagyis egy ütésével kinyírja magát.
Igen ám! De ekkor még bekaptuk a 20-as sebzést! Ekkor lép színre a vérgólem. Mivel a gólemet a nekró a saját véréből idézi, így az életük is összeforr. Az első szintú vérgólemnél láthatjuk, hogy 86%-os life stolenje van, ami azt jelenti, hogy amit sebez, annak a 86%-a megy az élete növelésére. És az idézője is megkapja az elszívott részt (amennyiben a gólemet agyonverik, ez lesz a "megszívott" rész... hehehe...).
Ekkor mondja azt a kezdő nekró, hogy szinte semmit nem sebez a vérgólem. Igen. Ami a saját sebzése az tényleg elhanyagolható, viszont az IM által visszavert rész is a saját sebzésének számit!
A problémát nm-en és hellen az a tény okozza, hogy a stolen és az étkok hatása feleződik, hellen meg negyedelődik. Az pedig már kevés...:-( Mellesleg hellen bejönnek a PI-k.

Játékstratégia:

Andy, Duri úgy veri majd agyon magát, hogy öröm lesz nézni. Mephi és Diablo már problémásabb lesz, mert az IM értelemszerűen csak fizikai sebzést ver vissza. Elöl megy a gólem meg a kísérő. Ez utóbbit szereljük fel jó sok life-fal, mert az a jó, ha megütik. Ezután sok dolgunk nincs, esetleg börtönbe zárhatjuk a türelmetlen betegeket...


Battle-Neten:
Strength: alap
Dexterity: alap
Vitality: minél többet
Energy: alap

Single-ben:
Strength: cuccokhoz (~100)
Dexterity: alap
Vitality: minél többet
Energy: alap, vagy egy kevéske

Ideális viselet vérgólem idézőnek:
- szögletes zárójelben a tárgyhoz szükséges Strength, illetve karakterszint -

Infernal Tools szett - +skills, +allres, +def, +life,
pajzs telenyomva Perfect Diamond-okkal

vagy:

+2 Necromancer Skills Wand - +skillek + egyéb
Lenymo Sash [-,7]- manareg, allres, +mana
Tarnhelm Skull Cap [15,15] - +skill, mf
The Eye of Etlich Amulet[-,15] - +skill,
(vagy +3 to Summoning Skills Amulet)
Stone of Jordan Ring [-,29] - +skillek, mana, manareg